Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси. Прибавя се солта и захарта, след което се разбърква много добре.
В средата се прави кладенче, в което се слага яйцето.
Киселото мляко се разделя на две части в две отделни малки купички.
В едната купичка към млякото се прибавя содата, а в другата оцет. Разбърква се много добре, след което сместа от двете купички се изсипва с кладенчето в брашното.
Замесва се меко тесто, което първоначално се меси в купата, след което се изважда и се меси върху силиконова подложка, която е поръсена с брашно.
Тенджерата се намазва в половината от брашното.
Тестото се слага в тенджерата.
Пече се 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса по капак.
След като се изпече, питката се намазва с останалото масло и се оставя да попие 10 мин.
Лимецовата питка под капак в тенджера е чудна.