Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Лимецова питка под капак в тенджера

Лимецова питка под капак в тенджера

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецова питка под капак в тенджера
Снимка: Мария Божилова
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Мекичка и ароматна питка, приготвена в тенджера под капак"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 800 г
  • яйца - 1 бр.
  • козе кисело мляко - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • масло - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси. Прибавя се солта и захарта, след което се разбърква много добре.

В средата се прави кладенче, в което се слага яйцето.

Киселото мляко се разделя на две части в две отделни малки купички.

В едната купичка към млякото се прибавя содата, а в другата оцет. Разбърква се много добре, след което сместа от двете купички се изсипва с кладенчето в брашното.

Замесва се меко тесто, което първоначално се меси в купата, след което се изважда и се меси върху силиконова подложка, която е поръсена с брашно.

Тенджерата се намазва в половината от брашното.

Тестото се слага в тенджерата.

Пече се 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса по капак.

След като се изпече, питката се намазва с останалото масло и се оставя да попие 10 мин.

Лимецовата питка под капак в тенджера е чудна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: