Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с моркови

Сладкиш с моркови

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сладкиш с моркови
Снимка: Desislava Marinova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10-12 парчета
"Морковите придават тези характерни аромат и свежест на сладкиша, заради които го обожаваме"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. леко разбити
  • моркови - 2 ч.ч. настъргани
  • портокалова кора - 2 ч.л. настъргана
  • орехи - 1 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • портокалов сок - 1/3 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 1/3 ч.ч.
  • крема сирене - 1 пакетче
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Намажете тавичка с не по-големи размери от 25х25см. Сложете хартия ако не е тефлонова.

В голяма купа смесете всички продукти без брашното. Разбъркайте добре. След това пресейте и добавете брашното, като отново разбъркате.

Поставете сместа в тавичката и загладете повърхността отгоре! Пече се около 30 минути.

За глазурата, (крема сирене, пудра захар, 2 ч.л портокалови кори и прясното мляко) всичко се поставя в купа и се разбива много добре. Глазурата трябва да е със стайна температура, а сладкишът може да е топъл докато се заглажда отгоре му.

Насипва се с 1/3 ч.ч от орехите и се слага в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Desislava Marinova
Desislava Marinova
Много лесна рецепта и чудесен резултат
03.10.2016 10:23