Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват много добре без да пухват. Постепенно се прибавя прясното мляко при постоянно бъркане.
Лимецовото брашно се прибавя най-накрая, като се прибавя постепенно при бъркане.
Сместа се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес, която е рядка като боза.
Тиганът за палачинки се загрява.
Прибавя се парче масло, което след като се разтопи, се облива дъното на тигана.
В тигана се сипва с черпак от сместа, като се тиганът се наклонява на всички страни, така че сместа да се разлее по цялото дъно.
Пържи се 3 минути, след което се обръща с дървена лъжица и се изпържва от другата страна още 3 мин.
За всяка палачинка тиганът се намаслява, като сместа преди сипване се разбърква, за да не се утаи.
Палачинките се пълнят със сирене, домашно сладко или шоколад по желание, след което се сгъват на четири и се сервират.
Традиционните лимецови палачинки са готови.