Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Барчета»Протеинови сурови барчета от оризовки и шоколад

Протеинови сурови барчета от оризовки и шоколад

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Протеинови сурови барчета от оризовки и шоколад
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 6
05/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Протеинова закуска по диета Зоната Насладете се"

Необходими Продукти

  • натурални оризовки - 92 г
  • петмез от рожков - 24 г
  • протеин на прах - 80 г (с аромат на ванилия)
  • прясно мляко - приблизително 40 г
  • натурален шоколад - 60 г (80%)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризовките се начупват и се слагат в нутриблендер, за да се натрошат много на ситно, почти като брашно.

Прибавят се протеинът на прах, петмезът от рожков и сместа се разбърква добре.

Прибавяме малко по малко прясното мляко и се бърка с лъжица. Първоначално трябва да се получат трохи. Сега идва момента да внимаваме с добавянето на мляко. Трябва да се получи лепкаво, но не кашаво тесто!

Претегляме цялото количество смес и го разделяме(с помощта на кухненска везна) на 10 бр. топчета. Всяко топче се слага в силиконова формичка(с отделни гнезда, или ако не разполагате с такава може да ползвате и единични) и се разстила по дъното.

Вземете черния шоколад, начупете го и го сложете в пликче. Завържете пликчето и го сложете за минутка-две във чаша с гореща вода за да се разстопи. Отрежете с ножица едното крайче на пликчето и разпределете втечнения шоколад във всички формички.

Приберете за около час във фризера да стегнат.

Извадете барчетата от силиконовите форми и им се насладете!

Съхранявайте в кутия за няколко дни в хладилник.

Подходяща закуска или десерт за всички, които спазват Зоната. Всяко барче е палансирано по 1БПВМ.

Рецептата е взаимствана от блогърката Валентина Алексиева от страницата и за Балансирано Зоново Хранене.

Протеиновите сурови барчета от оризовки и шоколад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: