Начин на приготвяне
Оризовките се начупват и се слагат в нутриблендер, за да се натрошат много на ситно, почти като брашно.
Прибавят се протеинът на прах, петмезът от рожков и сместа се разбърква добре.
Прибавяме малко по малко прясното мляко и се бърка с лъжица. Първоначално трябва да се получат трохи. Сега идва момента да внимаваме с добавянето на мляко. Трябва да се получи лепкаво, но не кашаво тесто!
Претегляме цялото количество смес и го разделяме(с помощта на кухненска везна) на 10 бр. топчета. Всяко топче се слага в силиконова формичка(с отделни гнезда, или ако не разполагате с такава може да ползвате и единични) и се разстила по дъното.
Вземете черния шоколад, начупете го и го сложете в пликче. Завържете пликчето и го сложете за минутка-две във чаша с гореща вода за да се разстопи. Отрежете с ножица едното крайче на пликчето и разпределете втечнения шоколад във всички формички.
Приберете за около час във фризера да стегнат.
Извадете барчетата от силиконовите форми и им се насладете!
Съхранявайте в кутия за няколко дни в хладилник.
Подходяща закуска или десерт за всички, които спазват Зоната. Всяко барче е палансирано по 1БПВМ.
Рецептата е взаимствана от блогърката Валентина Алексиева от страницата и за Балансирано Зоново Хранене.
Протеиновите сурови барчета от оризовки и шоколад са готови.