Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пъстърва на скара със сос от чушки

Пъстърва на скара със сос от чушки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пъстърва на скара със сос от чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърва - 800 г филе
  • зехтин - 5 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чушки - 4 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • бульон - 2 ч.ч. зеленчуков
  • захар - 1 щипка
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевият сос се смесва със зехтина, лимоновия сок и джинджифила и в него се потапят парчетата пъстърва. Оставят се за 1 час в хладилника. От рибата се отстраняват остатъците от маринатата.

Рибата се пече на скара по 4 минути от всяка страна. Приготвя се сос, като червените чушки се пекат, обелват се, почистват се от семките и дръжките и се пасират.

Това пюре се смесва с бульона, скълцания лук, солта, захарта и меда и се вари на бавен огън, докато не стане гъсто като сметана.

Сосът се сваля от котлона, добавя се червен пипер и се затваря с капак за 5 минути. Рибата се сервира, като се полива със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: