Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Маринована пъстърва на скара

Маринована пъстърва на скара

Маринована пъстърва на скара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ние бихме приготвили картофена салата като гарнитура за тази маринована рибка, а вие?"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • мащерка - 2 стръка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си поставяме зехтина, сока от лимон, чесъна на прах и мащерката.

Разбъркваме добре маринатата за рибата, докато се смесят съставките .

Почистваме си пъстървите от вътрешностите, при желание може да се нарежат на парчета, а може и да се оставят цели. Потапят се в маринатата.

Оставяме ги в хладилник за един час да престоят.

Включваме си скарата, намазваме я с олио, изчакваме да се загрее и поставяме в случая нарязаните парчета пъстърва.

Печем рибата първо от едната страна, след което обръщаме от другата.

Поднасяме маринованата пъстърва на скара с картофена гарнитура или друга по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Перфетна стана, тамън на Никулден!
06.12.2023 18:59