Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Дъгова пъстърва на скара

Дъгова пъстърва на скара

Дъгова пъстърва на скара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Дъгова пъстърва на скара, която да сервирате с пържени картофки или гарнитура по избор."

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • универсална подправка - за риба
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме пъстървата с подправките за риба (може да ползвате подправки за пастърва, които обичате, или универсална подправка) и солта.

Поставяме я в съд и изцеждаме лимоновия сок, добавяме соевият сос и виното и оставяме на студено място за 1-1, 5 часа.

След като изтече времето, изваждаме рибата от маринатата, подсушаваме с хартиена салфетка, за да отстраняваме излишната течност и намазваме с олиото подготвената пъстърва.

Включваме скарата и след като се загрее, поставяме пъстървата на скарата.

Печем и от двете страни до готовност на печената пъстърва на скара.

По желание може да се сервира и гарнитура по избор към дъговата пъстърва на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: