Начин на приготвяне
Спанакът се измива много добре.
В тенджера се слагат 2 литра вода и захарта.
След като заври, във врящата вода се потапя спанакът за 2 мин, изважда се от тенджерата и се слага в гевгир, за да се отцеди.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Олиото се загрява и в него се запържва лукът до златисто, след което се прибавя отцеденият спанак.
Запържва се при продължително бъркане за 5 мин и се сваля от котлона.
Запърженият спанак с лук се изсипват в купа.
Козето сирене се натрошава и се прибавя към спанака.
Яйцата се разбъркват в отделна купа и също се прибавят към сместа.
Разбърква се много добре.
Канелоните се пълнят със сместа и се нареждат в тава.
Маслото се слага с касерола с незалепващо покритие.
Прибавя се лимецовото бяло брашно и се запържва за 2 мин, след което на тънка струя се прибавя бадемовото мляко.
С млечната смес се заливат канелоните със спанак.
Печете канелони със спанак, козе сирене и бадемово мляко 20 мин в предварително загрята фурна на 200 °C, след което се прибавя настърганият кашкавал и се пече още 10 мин.