Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Канелони със спанак, козе сирене и бадемово мляко

Канелони със спанак, козе сирене и бадемово мляко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Канелони със спанак, козе сирене и бадемово мляко
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
06/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Канелони със спанак, козе сирене и бадемово мляко - предложение с по-здравословно намигване"

Необходими Продукти

  • канелони - 1 кутия
  • За плънката
  • спанак - 500 г листа
  • козе сирене - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • За заливката
  • бадемово мляко - 500 мл
  • лимецово брашно - 1 с.л.
  • краве масло - 100 г
  • пресен кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива много добре.

В тенджера се слагат 2 литра вода и захарта.

След като заври, във врящата вода се потапя спанакът за 2 мин, изважда се от тенджерата и се слага в гевгир, за да се отцеди.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Олиото се загрява и в него се запържва лукът до златисто, след което се прибавя отцеденият спанак.

Запържва се при продължително бъркане за 5 мин и се сваля от котлона.

Запърженият спанак с лук се изсипват в купа.

Козето сирене се натрошава и се прибавя към спанака.

Яйцата се разбъркват в отделна купа и също се прибавят към сместа.

Разбърква се много добре.

Канелоните се пълнят със сместа и се нареждат в тава.

Маслото се слага с касерола с незалепващо покритие.

Прибавя се лимецовото бяло брашно и се запържва за 2 мин, след което на тънка струя се прибавя бадемовото мляко.

С млечната смес се заливат канелоните със спанак.

Печете канелони със спанак, козе сирене и бадемово мляко 20 мин в предварително загрята фурна на 200 °C, след което се прибавя настърганият кашкавал и се пече още 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: