Начин на приготвяне
Белтъците ги разбийте с 2 с.л. от захарта на твърд пухкав сняг. С половината от останалата захар разбийте жълтъците. Останалата пудра захар разбийте със сметаната.
В 1/3 ч.ч. вода накиснете желатина и го оставете да набъбне. Оставете го да се поохлади като преди това го разтопите на водна баня. След това го добавете в сметановия крем, разбъркайте леко, сипете половината филирани бадеми, белтъчния сняг и жълтъчната смес. До гладка смес разбъркайте леко и в намокрена форма за кекс я изсипете.
За да се желира кремът добре вдигнете в хладилника.След това от хладилника извадете формата и подредете кайсиите от компота отгоре. В сока от компота топете бишкотите и ги подредете върху кайсиите. Върнете отново шарлотата в хладилника, но този път за една нощ.
Обърнете на другия ден сладкиша в плато и го поръсете с останалите филирани бадеми. Докато стане време за поднасяне отново го вдигнете в хладилник.