Емпанадас със спанак

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Емпанадас със спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"За нула време ще ги приготвите - трябва ви само малко бутер тесто и сте готови"

Необходими Продукти

  • стафиди - 25 г
  • зехтин - 25 мл
  • спанак - 450 г листа
  • аншоа - 6 бр. от консерва
  • чесън - 2 скилидки
  • кедрови ядки - 25 г
  • бутертесто - 350 г
  • яйце - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите плънката, накиснете стафидите в топла вода за 10 минути, след което ги прецедете и ги нарежете на едро.

В тиган загрявате зехтина и добавяте спанака. Разбъркайте и го оставете покрит да се запържи на слаб огън за около 2 минути, докато започне да омеква. Махнете капака и увеличете огъня, докато течността се изпари. После прибавете аншоата, чесъна и подправете. Разбъркайте за още минута, след което махнете тигана от огъня и поръсете със стафидите и ядките и оставете да изстива.

През това време загрявате фурната на 180 градуса. Разточете тестото върху набрашнена повърхност и го направете с дебелина от 3 мм. След това го нарежете на кръгчета (7.5 см) и поставете по 2 ч.л. плънка във всяко.

Намокрете с вода краищата и затворете кръгчетата. С помощта на вилица ги запечатайте добре и ги намажете с яйце. Подредете ги върху намаслено парче хартия за печене и ги запечете за 15 минути, докато са пухкави и златисто кафяви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: