Пържени емпанадас

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пържени емпанадас1 / 2
27/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
"Ароматни емпанадас с богата плънка, подходящи за обяд, вечеря или парти с приятели!"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 350 г
  • свинска кайма - 200 г
  • маслини - 100 г зелени
  • домати - 180 г
  • тесто - 8 бр. кори
  • чесън - 1 скилидка счукан
  • чушка - 1 бр. зелена
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • лук - 1 малка глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко олио и изпържете лука до омекване. Прибавете нарязаната чушка, след това и чесъна.

Сложете каймата и разбъркайте много добре.

Прибавете ситно нарязаните домати и маслини и оставете сместа да кипне.

Намалете огъня и задушавайте още 10-тина минути. Отстранете сместа от огъня и подправете с черен пипер и сол.

От тестото изрежете кръгове с диаметър около 6-8 см. В единия край на всеки кръг слагайте по 2 ч.л. от сместа с каймата.

Сгъват се така, че да се получи полумесец. Краищата се притискат с вилица или пръсти.

Загрейте олиото в дълбок тиган и изпържете емпанадите до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: