Тортила от картофи

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"В битката за сърцето ни се включва и тази тортила, който ни ухажва с вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • картофи - 450 г
  • лук - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож нарежете картофите на тънки резенчета, а лука на колелца.

Загрявате 2 с.л. от зехтина в дълбок тиган и добавяте картофите и лука и ги запържвате за 20 минути на слаб огън, докато картофите са крехки, като разбърквате от време на време, за да не залепват.

В голяма купа разбийте яйцата със солта и пипера. Когато картофите и лука изстинат, ги залейте с яйцето.

Почистете тигана с кухненска хартия, сложете останлия зехтин и добавете сместа с картофите.

Гответе ги около 5-8 минути, като от време на време повдигате краищата на тортилата с шпатула. Разклащайте тигана от време на време, за да не залепне ястието.

Обърнете тортилата внимателно с помощта на чиния и я запържете за още 2-3 минути, докато и от двете страни е златисто-кафява.

Нарежете я и я поднесете студена или топла, като гарнирате с магданоз и резенчета домат.

Тортилата от картофи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
картофена палачинка
22.01.2016 21:53
2
гуапа
гуапа
Пьрво не се казва тортиля,а тортия и второ и трето и изобщо сте много далече от испанското ястие.Пишете някьде другаде и не се изявявайте като кулинарен експерт!
10.10.2015 03:18
2
8