Начин на приготвяне
Морковите, чушките, лука и целината ги нарязвате на чопъра на ситно като за супа и ги добавяте към заврялата вода, добавяте олио и оставяте да по врят, докато омекнат.
Овкусяваме каймата с подправката за кайма и си оформяте малки топчета и го добавяте към супичката (когато топчета изплуват на повърхността значи са сварени). Добавяме и консервата с доматите на кубчета.
Окусяваме с пипера меланж, чубрицата и зеленчуковите бульончета и добавяме гнездата фиде.
Правим си в купичка заливка, като разбиваме яйцата, киселото мляко и брашното и един черпак от бульона на супата (като добавяме бульона при непрекъснато бъркане).
След като се е сварило и фидето, свалеме от котлона и вече с направената заливка на тънка струя и при непрекъснато бъркане застройваме зеленчуковата супа.
Гарнираме с парченца тортила.
Супата с тортила е готова.