Супа с тортила

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Супа с тортила
Снимка: Петя Тоскова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Фокус-мокус и обикновената зеленчукова супа на баба се превръща в мега актуална супа с тортила"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • червени чушки - 3 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • целина - 4 стебла
  • домати - 230 г (консерва на кубчета)
  • подправки за кайма - 1 ч.л.
  • моркови - 2 бр.
  • фиде - 2 гнезда
  • тортила - 10 бр. (пакет готови)
  • олио
  • пипер меланж
  • сол
  • чубрица - ронена
  • зеленчуков больон - 2 кубчета
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, чушките, лука и целината ги нарязвате на чопъра на ситно като за супа и ги добавяте към заврялата вода, добавяте олио и оставяте да по врят, докато омекнат.

Овкусяваме каймата с подправката за кайма и си оформяте малки топчета и го добавяте към супичката (когато топчета изплуват на повърхността значи са сварени). Добавяме и консервата с доматите на кубчета.

Окусяваме с пипера меланж, чубрицата и зеленчуковите бульончета и добавяме гнездата фиде.

Правим си в купичка заливка, като разбиваме яйцата, киселото мляко и брашното и един черпак от бульона на супата (като добавяме бульона при непрекъснато бъркане).

След като се е сварило и фидето, свалеме от котлона и вече с направената заливка на тънка струя и при непрекъснато бъркане застройваме зеленчуковата супа.

Гарнираме с парченца тортила.

Супата с тортила е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: