Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тортила пица

Тортила пица

Тортила пица
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
13 мин.
Порции
1
"Една бърза, лесна и по-диетична пица с по-малко тесто."

Необходими Продукти

  • тортила - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • шунка - 6 слайса
  • домати - 1 бр.
  • гауда - 4 слайса
  • маслини - 3 - 4 бр.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • сух риган - 1/4 ч.л.
  • сух босилек - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко намазнена тавичка се слага една питка тортила. Намазва се на тънък слой с доматено пюре и в кръг се нареждат слайсовете шунка или друг колбас.

Домататътсе реже на парченца и разпределя върху шунката. Следват накъсани парченца слайсове или просто нарязано сирене Гауда.

Пицата се овкусява със сух риган и босилек. Отгоре се полива с малко зехтин и се слага в загрята на 200 градуса фурна.

Пече се около десет минути или до желаният загар. При сервиране се гарнира с листенца пресен босилек.

Тортила пицата е диетична пица, защото количеството на тестото е по-малко, но пък чудният вкус на пица се запазва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: