Начин на приготвяне
Предлагам да започнем седмицата вкусно, с един лек плодов сладкиш с оризово брашно, хем без глутен, хем много вкусен!
Първо, трябва да се развият яйцата със захарта, прибавя се киселото мляко с бакпулвер, ваниловата захар, олиото, канелата и брашното. Аз разбивам с тел, но може с миксер.
Получава се кексово тесто, малко по рядко от обичайното за кекс, но не добавям повече брашно.
Изсипвам го в обилно намазана с масло или олио тавичка с диаметър около 28 см.
Подреждам отгоре върху сладкиша резени ябълки и череши от компот без костилки. Пропуснах да го снимам, много красив.
Пека на умерена фурна до готовност или до суха клечка, при мен на 180 °C за около 25 мин. Следете го, печенето зависи от фурната.
Готовият сладкиш с ябълки поръсих с пудра захар!
Чудесен и вкусен!
Опитайте моя сладкиш с оризово брашно!
Желая ви прекрасен ден!