Начин на приготвяне
Сиропираният кокосов сладкиш е един от любимите ми. Нещо изключително вкусно ви предлагам днес.
Разбих яйцата със захарта. Прибавих киселото мляко със бакпулвера, след това кокосовите стърготини и оризовото брашно, ваниловата захар, олиото. Разбърках добре и изсипах в тавичка, обилно намазана с олио, може масло. Диаметър на тавата около 28 см.
Изпекох на 160 °C до готовност до суха клечка - около 25-30 мин, зависи от фурната.
Сиропирах сладкиша леко със студен сироп - аз просто разбърках водата със захарта до усвояването ѝ.
Готовия кокосов сладкиш поръсих обилно с кокосови стърготини.
Както много пъти съм споделяла, обичам топли сладкиши, нарязах го и този топъл - и се спука, вие не правете така...Ако е студен няма да се спука.
Но пък този неустоим вкус... Направо пристрастяващ...