Начин на приготвяне
Измийте добре листата от спанак, отрежете дръжките, ако са дебели и оставете в гевгир хубаво да се отцедят от капките вода.
Натрийте пилешките пържоли от бут със сол и пипер. Оставете ги на стайна температура за около 20 минути.
Загрейте тиган, достатъчно голям да побере двете пържоли. Сложете малко зехтин и положете месото с кожата надолу. Печете на умерен огън, докато кожичката стане златиста и хрупкава.
Тогава обърнете пилешкото и от другата страна. Месото от бутче изисква по-дълга термична обработка в сравнение със пилешките гърди, затова имайте търпение.
През това време използвайте, за да направите спанака, който ще сотираме. На съседния котлон загрейте останалия ви зехтин и сложете спанака (по желание може да го накълцате предварително). След около минута добавете скилидките чесън нарязани на филийки и разбъркайте.
Когато обемът на листата спадне и чесънът замирише приятно, дръпнете от огъня. Искаме спанака да запази свежия си цвят, затова не трябва да готвим дълго, не е и нужно. Сол не се добавя, тъй като пилето е осолено, а после се слагат и рибките аншоа, които също са доста солени.
След като и пържолките са добре изпечени, преминете към оформяне на порциите (в случая количествата са за две порции, но винаги може да ги удвоите или утроите, ако сте повече хора).
Сложете по една пилешка пържола в чиния и отгоре наредете резени Бри, за да се разтопят (понякога правя това, докато са още на огъня). Покрийте обилно със сотиран спанак, след това още един ред Бри и накрая по две рибки аншоа отгоре.
Сервирайте пилешки пържоли от бутче със спанак и аншоа топло.
Добър апетит!