Начин на приготвяне
Пилешките пържоли от бут, може и филе се нарязват на малки порции, поръсваме със сол, черен пипер, риган и 2 с.л. олио.
Оставяме да се мариноват за кратко.
Домати се нарязват на кубчета или се рендосват на ренде. Приготвя се винегрет от балсамов оцет, мед и лъжица, две олио.
В тиган с 3 с.л. олио се запича пилешкото месо от двете страни, докато се зачерви.
Добавяме домати, нарязани скилидки чесън, оставя се да изври течността и се овкусява с винегрета и сол.
Върху всяко парче месо се поставя тънко резенче моцарела, затваря се с капак и оставяме на котлона, докато се разтопи.
Сервираме пържоли Капрезе с листа пресен босилек.
Добър апетит с новата версия за пилешки пържоли Капрезе!