Пилешки пържоли Капрезе

Пилешки пържоли Капрезе
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Добър апетит с вкусните пилешки пържоли Капрезе"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. без кожа от бут
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • босилек - пресен
  • домати - 3 едри настъргани или на кубчета
  • чесън - 2 скилидки
  • моцарела - 125 г
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли от бут, може и филе се нарязват на малки порции, поръсваме със сол, черен пипер, риган и 2 с.л. олио.

Оставяме да се мариноват за кратко.

Домати се нарязват на кубчета или се рендосват на ренде. Приготвя се винегрет от балсамов оцет, мед и лъжица, две олио.

В тиган с 3 с.л. олио се запича пилешкото месо от двете страни, докато се зачерви.

Добавяме домати, нарязани скилидки чесън, оставя се да изври течността и се овкусява с винегрета и сол.

Върху всяко парче месо се поставя тънко резенче моцарела, затваря се с капак и оставяме на котлона, докато се разтопи.

Сервираме пържоли Капрезе с листа пресен босилек.

Добър апетит с новата версия за пилешки пържоли Капрезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: