Подлютено кисело зеле с ориз

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Подлютено кисело зеле с ориз
Снимка: Дони Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Постно кисело зеле с ориз, добре подлютено и така, ако може - с няколко скилидки чесън и 2 филийки хляб - рецепта за щастие"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - средно голяма зелка около 1.5 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч. (може и повече, ако обичате блажно)
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелката на ситно и сложете в подходяща тенджера.

Добавете чаша от зелевия сок и 3-4 ч.ч. вода (зависи от киселинността на зелето), 50 мл олио и оставете да ври на среден огън.

Когато зелето поомекне, се добавя оризът, който е измит през няколко води.

Долива се още топла вода, за да се сготви оризът.

В касерола се сипва останало олио, сгорещява се и се добавят двата вида червен пипер. След като се запържи, се добавя към зелето. Оставя се на котлона до клокне киселото зеле с ориз.

При сервиране на постно кисело зеле с ориз може да се овкуси допълнително с черен пипер и лют червен пипер на люспи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: