Начин на приготвяне
Чесънът и подправките се смесват. Маслото се загрява, в което се сотира пилето, а след това се прехвърля в касрола. Лукът, целината, морковите, празът и подправките се блендират, след което им се сипва един чарпак от бульона и се оставя на тих огън да къкрят, докато зеленчуците омекнат.
Прибавят се към пилето. Разбърква се и се поръсва със солта и черния пипер. Оставя се да къкри около 30 мин.
Пилето се вади от тенджерата и се оставя настрани. Прибавя се оризът и продължава да се готви за още 15 мин. След като се охлади пилето, се обезкостява и му се премахва кожата, реже се на парчета и се връща към супата.
Прибавят се нарязаните ябълки с киселото мляко към супата. Оставя се да покъкри около 10 мин. Лимоновият сок се смесва със сметаната и се добавя към супата. Сервира се гореща.