Mълигатони

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Mълигатони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • чесън - 1 сликидка, пресована
  • канела - 1/4 ч.л.
  • къри - 1 с.л., на прах
  • джинджифил - 1/4 ч.л.
  • масло - 50 г, краве
  • пилешко месо - 1 бр. пиле, нарязано на парчета
  • целина - 3 стръка, на ситно
  • лук - 2 глави, наситно
  • моркови - 2 бр., на кубчета
  • праз - 1 бр.
  • бульон - 2.4 л, пилешки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • ориз - 200 г, дългозърнест
  • кисело мляко - 225 мл
  • ябълки - 2 бр., обелени, на кубчета
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сметана - 150 мл, леко затоплена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът и подправките се смесват. Маслото се загрява, в което се сотира пилето, а след това се прехвърля в касрола. Лукът, целината, морковите, празът и подправките се блендират, след което им се сипва един чарпак от бульона и се оставя на тих огън да къкрят, докато зеленчуците омекнат.

Прибавят се към пилето. Разбърква се и се поръсва със солта и черния пипер. Оставя се да къкри около 30 мин.

Пилето се вади от тенджерата и се оставя настрани. Прибавя се оризът и продължава да се готви за още 15 мин. След като се охлади пилето, се обезкостява и му се премахва кожата, реже се на парчета и се връща към супата.

Прибавят се нарязаните ябълки с киселото мляко към супата. Оставя се да покъкри около 10 мин. Лимоновият сок се смесва със сметаната и се добавя към супата. Сервира се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: