Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Трипластова шарлота

Трипластова шарлота

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Трипластова шарлота1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Три пласта несравнимо удоволствие за сетивата!"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 6 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 4 пакетчета
  • желатин - 3 пакетчета
  • прясно мляко - 1 л
  • какао - 3 с.л.
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • олио - за формата
  • бисквити - 250 г какаови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 3-4 ч.ч. вода накиснете желатина, докато набъбне и след това го разтопете на водна баня. За да се охлади, го оставете в страни.

С половината от захарта разбъркайте жълтъците и лека по лека добавете брашното, ванилията и желатина. Докато се получи гладка смес бъркайте и след това я изсипете в кипналото с останалата захар прясно мляко.

Сварете крем с достатъчната гъстота и го разделете на три еднакви части. Първата я оставете такава, каквато си е. В следващата изсипете какаото и бъркайте, докато се получи гладка смес, а в третата прибавете орехите и отново бъркайте до гладка маса.

Смелете бисквитите и ги сипете във формата. Едно по едно сипете във форма първата част, след нея втората и върху нея и третата част.

Сложете шарлотата в хладилника за няколко часа, докато се желира добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.8
51
41
30
22
11
Дай твоята оценка: