Вишисоаз

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Вишисоаз1 / 2
07/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • праз - 3 стръка, на ситно
  • лук - 1 глава, на ситно
  • картофи - 500 г
  • бульон - 900 мл, зеленчуков
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • кориантър - 1/4 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • сметана - 150 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се загрява и се задушава празът, лукът около 5 мин.

Прибавят се картофите, бульонът, лимоновият сок, индийското орехче, кориандърът и дафиновият лист.

Поръсва се със сол и черен пипер.

След като заври, се оставя да покъкри около 30 мин. Супата се охлажда, премахва се дафиновият лист и се пюрира.

Отново се връща супата с праз на огъня, жълтъкът се смесва със сметаната и се добавя към супата Вишисоаз.

Разбърква се внимателно. Поднася се охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията