Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Френска супа с праз Вишисоаз

Френска супа с праз Вишисоаз

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Френска супа с праз Вишисоаз
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Вкусен френски специалитет - супа с праз за всеки ден и за всяко време, добър апетит"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • праз - 2 стръка, бялата част
  • сметана - 200 мл течна за готвене
  • зеленчуков бульон - 500 - 600 мл
  • заквасена сметана - за поднасяне
  • масло - 20 г
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на парчета.

От праз лука нарежете само бялата част на колелца.

В тенджерка разтопете кравето масло, добавете праз лука и запържете за кратко.

Добавете нарязаните картофи и покрийте зеленчуците със зеленчуковия бульон.

Може да използвате и пилешки. Сварете до готовност на картофите.

Пасирайте зеленчуковата супа до гладкост.

Разредете картофената кремсупа с праз с течната сметана до желана гъстота. Овкусете с щипка черен пипер.

Френската супа с праз Вишисоаз се поднася студена с лъжица заквасена сметана!

Да ви е сладко!

Източник: кулинарен блог marmottesetchocolat.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: