Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с блат от спелта

Пица с блат от спелта

Пица с блат от спелта
Снимка: Росица Петрова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Разкошна пица с блат от спелта, която може да гарнирате по ваш вкус."

Необходими Продукти

  • брашно от спелта - 2 ч.ч. пълнозърнесто
  • пшенично брашно - 1/2 ч.ч. + 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • мая - 10 г прясна (1/4 кубче)
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа двата вида брашно.

Прибавете солта, разбъркайте и оформете кладенче.

Затоплете водата и я налейте в кладенчето.

Натрошете маята и прибавете захарта и лъжица зехтин. Разбъркайте леко.

Покрийте съда с кърпа и изчакайте 5 минути, след което разбъркайте всичко с лъжица, до меко лепкаво тесто.

Намажете тестото за пица с малко зехтин и го оставете да втаса, докато удвои обема си.

След това поръсете 2 с.л. брашно на работния плот и премесете тестото за кратко, колкото да се набрашни, за да не лепне.

Разточете тестото върху набрашнен плот на тънка кора с размера на тавата.

С помощта на точилката преместете пълнозърнестото тесто в тавата, след което гарнирайте според вкуса ви.

Оставете пицата да престои 20 минути, а през това време загрейте фурната на максимална температура.

Пекох пицата 20 минути на 275 °C.

Разкошна пица с блат от спелта, която може да гарнирате по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариян
Мариян
Супер е!
28.03.2023 10:36
1