Начин на приготвяне
Смесете в купа двата вида брашно.
Прибавете солта, разбъркайте и оформете кладенче.
Затоплете водата и я налейте в кладенчето.
Натрошете маята и прибавете захарта и лъжица зехтин. Разбъркайте леко.
Покрийте съда с кърпа и изчакайте 5 минути, след което разбъркайте всичко с лъжица, до меко лепкаво тесто.
Намажете тестото за пица с малко зехтин и го оставете да втаса, докато удвои обема си.
След това поръсете 2 с.л. брашно на работния плот и премесете тестото за кратко, колкото да се набрашни, за да не лепне.
Разточете тестото върху набрашнен плот на тънка кора с размера на тавата.
С помощта на точилката преместете пълнозърнестото тесто в тавата, след което гарнирайте според вкуса ви.
Оставете пицата да престои 20 минути, а през това време загрейте фурната на максимална температура.
Пекох пицата 20 минути на 275 °C.
Разкошна пица с блат от спелта, която може да гарнирате по ваш вкус.
Коментари