Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Шоколадови бонбони от червен боб

Шоколадови бонбони от червен боб

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Шоколадови бонбони от червен боб
Снимка: Juliya
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Имате идеални шоколадови бонбони от червен боб за всеки празник."

Необходими Продукти

  • червен боб - 250 г
  • захар - 100 г
  • какао на прах - 1 с.л.
  • ядки - 100 г
  • тъмен шоколад - 50 г + 50 г
  • масло - 2 с.л. + 1 с.л.
  • екстракт от ром - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете червения боб за една нощ в студена вода.

На сутринта залейте боба с прясна вода, оставете го да заври на силен огън, намалете котлона и оставете да къкри за около 1.5 часа.

След това много добре отцедете течността.

Прехвърлете сварения боб в блендер, добавете ядките, захарта, какаото на прах, екстракта от ром и смелете до гладка хомогенна смес.

Разтопете 50 г шоколада и 50 г масло в микровълновата, разбъркайте и добавете към бобената смес.

Разпределете сместа във форми за бонбони и я поставете във фризер.

Разтопете останалия шоколад и маслото, разбъркайте до гладка и лъскава смес.

Извадете всеки бонбон от формата и го потопете в шоколадовата глазура.

Имате идеални шоколадови бонбони от червен боб за всеки празник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: