Начин на приготвяне
Накиснете червения боб за една нощ в студена вода.
На сутринта залейте боба с прясна вода, оставете го да заври на силен огън, намалете котлона и оставете да къкри за около 1.5 часа.
След това много добре отцедете течността.
Прехвърлете сварения боб в блендер, добавете ядките, захарта, какаото на прах, екстракта от ром и смелете до гладка хомогенна смес.
Разтопете 50 г шоколада и 50 г масло в микровълновата, разбъркайте и добавете към бобената смес.
Разпределете сместа във форми за бонбони и я поставете във фризер.
Разтопете останалия шоколад и маслото, разбъркайте до гладка и лъскава смес.
Извадете всеки бонбон от формата и го потопете в шоколадовата глазура.
Имате идеални шоколадови бонбони от червен боб за всеки празник.