Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гръцка лимонена супа

Гръцка лимонена супа

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Гръцка лимонена супа2 / 2
07/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 с.л.
  • бульон - 1 л, пилешки
  • ориз - 50 г, дългозърнест
  • лимонов сок - 4 с.л., прясно изцеден
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевичното брашно се смесва с 225 мл пилешки бульон, след което се добавя и останалата част от бульона.

След като заври, се добавя оризът и се оставя да къкри около 20 мин. Премахва се от огъня.

Лимоновият сок се разбива с яйцата и се долива от пилешкия бульон в яйчената смес. Прибавя се към супата.

Разбърква се, докато супата се сгъсти. Сервира се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: