Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гръцка супа от дреболии

Гръцка супа от дреболии

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Гръцка супа от дреболии1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • черен дроб - 1 бр. овнешки
  • овнешки черва - 200 г
  • лук - 300 г пресен
  • маруля - 1 бр. сърцевината
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • ориз - 6 с.л.
  • яйца - 3 бр. жълтък
  • лимони - 2 бр. сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете дроба с вряла вода за няколко минути. После го облейте обилно със студена вода и го оставете в гевгир за да се отцеди хубаво. Нарежете го на парченца.

Добре почистените овнешки чревца се натриват с малко лимонов сок, подправят се със сол. Попарват се с гореща вода. Изплакват се отново и се нарязват на малки парченца.

Загрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук и сърцевината та марулята, която сте нарязали на дребно. Когато омекнат добавете брашното, ситно нарязаните зелени подправки и овнешките дреболии.

Залейте с 5 ч.ч. вода и оставете да кипне. Варете около 30 минути на умерен огън и свалете от котлона.

Разбийте жълтъците. На тънка струйка добавете останалия лимонов сок. Темперирайте застройката с 1 черпак от супата.

Разбъркайте и добавете още 2 черпака. След това леко върнете всичко в тенджерата. Поднесете гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: