Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Рулца»Пълнено пилешко руло с тиквички и крема сирене

Пълнено пилешко руло с тиквички и крема сирене

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Пълнено пилешко руло с тиквички и крема сирене4 / 4
19/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ако не разполагате с време, можете да приготвите пилешките рулца предния ден и да ги приберете в хладилника, докато дойде време за вкусно готвене."

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • тиквичка - 1 средна или 2 малки
  • крема сирене - към 200 г на вкус или по - малко
  • зехтин - екстра върджин
  • сол
  • копър 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълнените пилешки рула с тиквички и крема сирене са бързо и лесно второ ястие, идеално за лятото, вариация на класическата рецепта за пилешки рулца.

Пригответе ги за вкусна вечеря със семейството или приятели - на фурна или на тиган: дори децата ще ги харесат

За тази рецепта купих две хубави пилешки гърди около 500 г всяка. Имате нужда от остър нож, за да нарежете. Междувременно разрежете пилешките гърди на две по дължина, отстранете костта и хрущяла. С остър нож правим вертикален разрез и можете да направите джоб и да напълните или да продължите да отваряте, като правите малки разрези. Така пилешките гърди ще трябва да се развият с прогресивни разрези, като си помагате с ръце, посоляваме и по желание поръсваме пипер. Получихме 2 порции пилешки гърди, готови за пълнене с повече плънка.

Измийте тиквичките и ги настържете с ренде с големи дупки. Сложете ги в купа, посолете и разбъркайте с нарязаният копър .

Поставете пилешките гърди върху работна повърхност. Овкусете ги със сол и черен пипери ги напълнете с крема сиренето и настърганите тиквички.

Навийте на рула, затворете с клечки за зъби и ги пасирайте с брашно.

Поставете пилешките руладини в тава и обличайте със струйка екстра върджин зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 35 минути. Вашите пилешки рулца с тиквички са готови за сервиране.

Ако желаете на тиган да ги приготвите, първо, запичате от двете страни, посоляват се, заливат се с бялото вино и се варят на тих огън под капак около десетина минути, като се обръщат от време на време. Който и вариант да изберете, ще е вкусно и диетично ястие!

Съвет:

Който предпочита, може да приготви пилешки рулца с тиквички на грил вместо с настъргани. Можете също да добавите варена шунка или шпек, моцарелата, скаморца или меко сирене, което имате на разположение.

Ако не разполагате с време, можете да приготвите рулцата предния ден и да ги приберете в хладилника, докато дойде време за готвене.

Съхранение:

Можете да съхранявате пилешките рулца с тиквички в хладилник за 2 дни, в херметически затворен съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: