Пай с дюли

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пай с дюли
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
135 мин.
Порции
8
"Сервирайте студен пай с дюли и се насладете с моята авторска рецепта, която е за безглутенов сладкиш!"

Необходими Продукти

  • брашно от рожков - 400 г или безглутеново брашно
  • масло - 150 г
  • пудра захар - 150 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • ванилин - 1 саше
  • За крема
  • маскарпоне - 250 г
  • жълтъци - 2
  • сметана - 250 г
  • захар - 60 г
  • ванилин - 1 саше
  • лимонова кора - 1 настъргана
  • За пошираните дюли
  • дюли - 4 бр.
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - ¼ ч.ч. (може да се увеличи до ¾ чаша, ако се предпочита по - сладко)
  • гранд марние - 3 с.л. или друго десертно вино
  • ванилия - ½ стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре да започнем с направата на пошираните дюли.

Загрейте фурната до 150 °C .

Комбинирайте водата, захарта и Gran Marnier в голяма холандска фурна или друг голям съд за фурна с капак (покриването с фолио е приемливо). Изстържете зърната ванилия и ги разбъркайте в тигана .

Обелете и извадете сърцевината на дюлите, след това ги нарежете по дължина на ¼ филийки. Добавете дюлите в тигана. Покрийте и гответе на 150 °C за 1½ часа.

Когато приключите с готвенето, оставете ги настрана и ги оставете да се охладят в течността за поширане. Оставете ги да починат поне, докато се охладят достатъчно, за да ги подредите.

Продължете с направата на масленото тесто с брашно от рожков, като поставите всички съставки в купа или в миксер и оформете гладка топка, която ще поставите в хладилника да почива увита в найлоново фолио за около 30 минути.

За да направите крема, сложете маскарпонето със захарта в купа и разбийте малко, за да омекне, добавете яйцата и сметаната, разбийте до мек крем и завършете с останалите съставки.

Загрейте фурната до180 °C.

Разточете масленото тесто с брашно от рожков и го сложете във форма за тарт.

Добавете сметаната към маскарпонето и завършете с нареждане на пошираните дюли на повърхността.

Печете плодовия пай в предварително загрята фурна на 180 °C за 45 минути.

Сервирайте студен пай с дюли и се насладете с моята авторска рецепта, която е за безглутенов сладкиш!

Съвет:Можете да приготвите пая само с поширани круши без крем маскарпоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: