Начин на приготвяне
Добре да започнем с направата на пошираните дюли.
Загрейте фурната до 150 °C .
Комбинирайте водата, захарта и Gran Marnier в голяма холандска фурна или друг голям съд за фурна с капак (покриването с фолио е приемливо). Изстържете зърната ванилия и ги разбъркайте в тигана .
Обелете и извадете сърцевината на дюлите, след това ги нарежете по дължина на ¼ филийки. Добавете дюлите в тигана. Покрийте и гответе на 150 °C за 1½ часа.
Когато приключите с готвенето, оставете ги настрана и ги оставете да се охладят в течността за поширане. Оставете ги да починат поне, докато се охладят достатъчно, за да ги подредите.
Продължете с направата на масленото тесто с брашно от рожков, като поставите всички съставки в купа или в миксер и оформете гладка топка, която ще поставите в хладилника да почива увита в найлоново фолио за около 30 минути.
За да направите крема, сложете маскарпонето със захарта в купа и разбийте малко, за да омекне, добавете яйцата и сметаната, разбийте до мек крем и завършете с останалите съставки.
Загрейте фурната до180 °C.
Разточете масленото тесто с брашно от рожков и го сложете във форма за тарт.
Добавете сметаната към маскарпонето и завършете с нареждане на пошираните дюли на повърхността.
Печете плодовия пай в предварително загрята фурна на 180 °C за 45 минути.
Сервирайте студен пай с дюли и се насладете с моята авторска рецепта, която е за безглутенов сладкиш!
Съвет:Можете да приготвите пая само с поширани круши без крем маскарпоне.