Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Унгарски пай с дюли

Унгарски пай с дюли

Унгарски пай с дюли
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
07/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Може ли са устоите на предложението да си хапнете парче от този ароматен унгарски пай с дюли?"

Необходими Продукти

  • дюли - 300 г
  • брашно - 500 г
  • масло - 250 г.
  • захар - 200 г. + 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • ванилова захар - 1 пакетче (10 г)
  • фъстъчен крокан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със 100 г захар и маслото до побеляване. Добавете солта, ваниловата захар и брашното. Замесете тесто.

Намажете подходяща форма за печене, може кръгла или правоъгълна, с масло.

Разстелете тестото, като повдигнете крайчета и облепите стените. Оставете за около 20 минути в хладилник.

През това време настържете дюлята на едро ренде и я задушете с 3 с. л. захар, докато омекне, като бъркате непрекъснато. Охладете.

Поставете тавата във фурна и изпечете за около 20 минути при 200 градуса. Разбийте белтъците с останалата захар на гъст сняг.

Извадете тавата и разстелете дюлите. От горе покрийте с белтъчната маса.

Поръсете с фъстъчен крокант. Допечете на горен реотан до кафеникав загар.

Отстранете ринга от готовия пай и сервирайте в подходящ поднос.

Унгарският пай с дюли е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Дюлите ако се запекат на фурна нарязани на филийки,стават много по вкусни
24.11.2022 16:12
Анонимен
Анонимен
Към дюлите може да се добави ромова есенция,настърган лимон и малко канела!Става много ароматен
24.11.2022 16:10
Велислава Атанасова
Велислава Атанасова
Паят е много вкусен.
Но може малко да се намали брашното-на 400-450гр.
Аз го направих с мас,също стана добре.
25.01.2018 13:46