Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Унгарски пай с дюли

Унгарски пай с дюли

Унгарски пай с дюли
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Може ли са устоите на предложението да си хапнете парче от този ароматен унгарски пай с дюли?"

Необходими Продукти

  • дюли - 300 г
  • брашно - 500 г
  • масло - 250 г.
  • захар - 200 г. + 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • ванилова захар - 1 пакетче (10 г)
  • фъстъчен крокан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със 100 г захар и маслото до побеляване. Добавете солта, ваниловата захар и брашното. Замесете тесто.

Намажете подходяща форма за печене, може кръгла или правоъгълна, с масло.

Разстелете тестото, като повдигнете крайчета и облепите стените. Оставете за около 20 минути в хладилник.

През това време настържете дюлята на едро ренде и я задушете с 3 с. л. захар, докато омекне, като бъркате непрекъснато. Охладете.

Поставете тавата във фурна и изпечете за около 20 минути при 200 градуса. Разбийте белтъците с останалата захар на гъст сняг.

Извадете тавата и разстелете дюлите. От горе покрийте с белтъчната маса.

Поръсете с фъстъчен крокант. Допечете на горен реотан до кафеникав загар.

Отстранете ринга от готовия пай и сервирайте в подходящ поднос.

Унгарският пай с дюли е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Дюлите ако се запекат на фурна нарязани на филийки,стават много по вкусни
24.11.2022 16:12
Анонимен
Анонимен
Към дюлите може да се добави ромова есенция,настърган лимон и малко канела!Става много ароматен
24.11.2022 16:10
Велислава Атанасова
Велислава Атанасова
Паят е много вкусен.
Но може малко да се намали брашното-на 400-450гр.
Аз го направих с мас,също стана добре.
25.01.2018 13:46