Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски палачинки»Дораяки - японски палачинки с бобена паста

Дораяки - японски палачинки с бобена паста

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Дораяки - японски палачинки с бобена паста
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Дораяки или Пържен гонг е японско ястие, направено от две пухкави палачинки, слепени с пастата Анко. Пълнежът се приготвя от..."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 70 г
  • мед - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • вода - 50 мл + 1 - 3 с.л.
  • брашно - 130 г
  • олио - 1 с.л.
  • анко - 100 г (сладка паста от червен боб)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дораяки или Пържен гонг - японско ястие, направено от две пухкави палачинки, слепени с пастата Анко. Пълнежът се приготвя от сварен червен боб, подсладен със захар.

В купата с помощта на миксер разбийте яйцата със захарта и меда до побеляване около 3 минути. Медът трябва да е течен. Разтворете содата във водата и добавете към сместа.

Добавете пресятото брашно и разбъркайте до получаване на хомогенното тесто. Покрийте купата с домакинско фолио и оставете за 30 минути.

След това добавете 1-3 с.л. вода и разбъркайте. Тестото не трябва да е много гъсто, нито много течно.

Загрейте тигана и го намажете леко с олиото. Равномерно кафяв цвят на пухкавите палачинки може да стане само когато слоят масло в тигана е възможно най-тънък.

В средата на тигана с помощта на супена лъжица сипете от тестото, за да направите палачинка с диаметър около 8 см. Печете на слаб огън.

Когато на повърхността на палачинката се появят мехурчета, веднага обърнете и изпържете за около 10-20 секунди. Тестото е достатъчно за 8-10 японски палачинки.

Слепете палачинките две по две с пастата Анко.

Сервирайте топли Дораяки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: