Украински сладкиш с вишни

Нина НордНина Норд
Джедай
55
31/05/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 287
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от сметаната се смесва с една трета от захарта и се добавя брашното заедно с бакпулвера. Замесва се тесто и една малка част от него се оставя настрани.

Останалото тесто се разпределя в тава, намазана с мазнина и поръсена с брашно. Отгоре тестото се поръсва с нишесте и се оформя ръбче на тестото. Вишните се почистват от костилките и се разпределят върху тестото. Поръсват се с останалата захар.

От отделеното тесто се правят фитилчета и се кръстосват над вишните като решетка. Сладкишът се пече на 200 градуса до полуготовност. Вади се от фурната и се полива със сметана там, където вишните не са покрити с тесто. Пече се до златисто.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар