Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Ароматни пилешки сърчица

Ароматни пилешки сърчица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ароматни пилешки сърчица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Открихме перфектното мезе и за бира, и за вино!"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 1 кг.
  • лук - 3 - 4 глави
  • соев сос - 3 с.л.
  • сос уорчестър - 3 с.л.
  • червено вино - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките сърчица се разрязват през средата към върха и добре се измиват. Подсушават се и се слагат в 4-5 с.л. олио да се запържат.

Лукът се нарязва на полумесеци и се добавя към позапържените сърчица. Задушава се под капак да омекне. Подправят се с виното и сосовете и се изсипва в йенска тенджера.

Пече се в умерена фурна около 40-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: