Начин на приготвяне
Печете чушките и ги обелвате, нарязвате ги на едри парчета. Гъбите ги измивате и нарязвате на филийки. Лука също се реже на филийки. Доматите ги рендосвате в купичка и прибавяте 1 с.л. захар.
В тефлонов тиган сипвате 2-3 с.л. олио, изчаквате да се позагрее и слагате сърчицата да се пържат, като сте ги посолили предварително.
Като станат леко запържени, прибавяте гъбите. След 3-4 минути слагате чушките и лука да се задушат. Накрая слагате настъргания домат. Бъркате, докато гозбата се сгъсти.
Овкусявате с черен пипер, къри и магданоз. Оттегляте биреното мезе от печката и сервирате.
Пилешките сърчица с гъби и зеленчуци са много вкусни.