Начин на приготвяне
Нарежете заека на порции. Загрейте 2/3 от олиото и запържете порциите заешко месо от всички страни до златисто. Почистете зелето и го нарежете на тънки ивици. Леко го намачкайте със сол.
Когато заешкото месо се запържи, добавете зелето и задушавайте на тих огън под похлупак до омекването на зеленчука. Паралелно с това загрейте останалото олио и запържете последователно лука, ситно нарязания чесън и морковите. Когато омекнат, ги добавете към заека и зелето и продължавайте да задушавате, като може от време на време да добавяте по малко гореща вода.
Последно се добавят настърганите домати и почистените и нарязани на ситно пиперки. Ястието се овкусява с подправките и се задушава около 40 минути до омекване на заешкото. След това се прехвърля в тава и се запича за кратко в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поднася се топло.