Пълнен заек с прясно зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пълнен заек с прясно зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
220 мин.
Порции
7
"Заекът обича зелето - в пряк и в съвсем преносен кулинарен смисъл"

Необходими Продукти

  • заек - 2 кг с вътрешностите
  • зеле - 3 кг
  • олио - 250 мл
  • домати - 400 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изкиснете заека в студена вода, след това го подсушете и го посолете отвътре навън.

Задушете в сгорещена мазнина скълцаните ситно лук, зеле последователно и поръсете с червен пипер и сол.

Една част от зелето смесете с предварително сварените и нарязани вътрешности на заека, ситно нарязаните домати, чесън и черен пипер.

Напълнете заека с тази смес, зашийте го, сложете го в намазнена тава и покрийте с останалото зеле. Изпечете до готовност в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: