Печен Заек с Кисело Зеле

Mira SimeonovaMira Simeonova
Новак
258
Печен Заек с Кисело Зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Заекът си иска зеле, дори и да е в тавата, дори и да е кисело"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 кг
  • заек - 1
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 червена + 1 зелена
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 400 г
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • кимион - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на порции и се запържва от всички страни до златисто в олиото в дълбока тенджера.

Киселото зеле се нарязва на тънки ивици и се намачква с малко сол. Прибавя се към заешкото месо и се захлупва с капак, докато омекне.

През това време се нарязват на ситно скилидките чесън, морковите и главата лук. Добавят се към заека и зелето.

Задушаването продължава, като към продуктите се добавят рендосаните домати.

Разбърква се и се прибавят ситно нарязаните червена и зелена чушка, а също и подправките.

Ястието се оставя да къкри на котлона около 40 минути, като от време на време му е необходимо доливане на вода, за да може да се сготви.

Когато месото е сготвено и зелето е напълно омекнало, задушеният заек се премества в тавичка и се запича.

Печеният Заек с Кисело Зеле е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: