Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лимонов пай с кокос

Лимонов пай с кокос

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Лимонов пай с кокос
Снимка: Juliya
1 / 3
23/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Чуден кокосов пай с лимонов аромат Опитайте го"

Необходими Продукти

  • краве масло - 50 г
  • брашно - 80 г
  • кокос - 30 г кокосови стърготини
  • захар - 40 г + 150 г
  • ванилова захар - 1/2 пакет (5 г)
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • заквасена сметана - 1 - 2 с.л.
  • лимони - 3 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • нишесте - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете маслото на кубчета и оставете за 10 минути на стайна температура, за да омекне. Разтрийте го със захарта (40 г) с помощта на вилица.

Добавете ваниловата захар и кокосовите стърготини и разбъркайте. Сипете брашното и бакпулвера и отново разбъркайте.

Добавете заквасената сметана и оформете тестото на топка.

Поставете голямата част от тестото (за долната основа) във формата с диаметър около 19 см, покрита с хартия за печене.

Разпределете тестото равномерно с пръсти по дъното и оформете страни с височина 1. 5 см.

Малката част (за решетката на пая) увийте във фолио, придайте й плоска правоъгълна форма и всичко сложете в хладилник.

Настържете кората на лимоните. Обелете лимоните и портокала, нарежете ги и отстранете семките. Смелете всичко в блендер до желаната консистенция. Изсипете в тенджера, добавете нишесте и 150 г захар.

Сложете тенджерата на огъня и гответе, като разбърквате, докато се сгъсти. Охладете напълно. С

лед това изсипете сместа върху основата за пая. Нарежете малката част от тестото на лентичките и ги наредете отгоре.

Печете пая в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30-40 минути.

Лимоновият пай с кокос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Чудесен лимонов пай! Благодаря за хубавата идея!
23.03.2023 17:08
1