Начин на приготвяне
Брашното, пудрата захар, студеното масло, яйцето и студената вода се смесват и се замесва тесто. Завива се във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника за 15 минути.
Разточва се на кора по-голяма от формата за пая. Разстила се по дъното и стените на формата да покрие добре. Дупчи се с вилица и се пече на 180 градуса за 15 минути.
Кремът се приготвя, като млякото и захарта се смесят в тенджерка, загряват се и на тънка струйка се добавят разбитите жълтъци и нишесте с малко мляко.
Вари се докато се сгъсти, накрая се добавят сокът и кората на лимона. Кремът се сипва върху подложката и се пече на 180 градуса за 15-20 минути.
Белтъците се разбиват с щипка сол и захарта на плътен сняг. Сипват се върху крема и паят се връща във фурната за още 10 минути, докато белтъците придобият леко кафяв цвят.
Божественият лимонов пай е готов.