Начин на приготвяне
Приготвих нещо ново, не бях правила досега, да се подсладим, но не исках да е много тежко и прекалено сладко, а пък и да не отнема много време за приготвяне.
И така - сладки ванилени хрупанки и пурички с крем.
Използвах кори за баница, моите са плътни, и ползвах по една кора, която разделих на две и намазах с меко масло, прегънах, че да не е прекалено дълга, така навих върху намачкано фолио, да образува нещо като тръбичка, тъй като нямам специални формички.
Краищата намазах с меко масло, за да не се развиват. А за хрупкавите триъгълници намазах кора с разбито яйце, поръсих със захар и след това навих, по-точно прегънах от късата страна, докато се нави кората, и нарязах на триъгълници.
Всички пурички и хрупанки подредих в тава и намазах с разбито яйце.
Поръсих със захар и пекох на 180 °C с вентилатор до лек загар.
Охладих и извадих фолиото, добре е то да е по-дълго от пуричките, да се извадят лесно.
Приготвих крем ягода от тези, които са без варене и напълних пурите.
Вкусно!
Хрупанките са точно по мой вкус! И ще си хапна с удоволствие!