Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Празнична бисквитена торта с пухкав крем и пурички

Празнична бисквитена торта с пухкав крем и пурички

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Празнична бисквитена торта с пухкав крем и пурички
Снимка: Моника Манчева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Ако искате да спечелите нечие сърце, направете го с бисквитена торта за предпочитане с крем и пурички"

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 1 опаковка (използвах шоколадови)
  • извара - 250 г фина
  • прясно мляко - 900 мл
  • ванилов пудинг - 3 опаковки
  • захар - 7 с.л.
  • масло - 125 г
  • шоколадови пурички - 1 опаковка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От млякото, пудинга и захарта сварете гъст пудинг по класическия начин. Оставете го леко да се охлади.

Добавете мекото масло и изварата. Разбийте с пасатор на ниска скорост.

В тавичка с падащо дъно наредете ред бисквити (аз ги смелих в чопър заедно с малко лешници, като вместо лешници може да ползвате орехи или други ядки или да използвате само бисквити).

Върху бисквитите сложете половината от пухкавия крем, после пурички, отгоре - другата половина от крема и най-отгоре бисквити.

Аз нарязах част от пуричките и ги сложих като кант по ръба на бисквитената торта, а останалите подредих като цвете в кръг.

Вие можете да декорирате по ваш начин празничната бисквитена торта с пухкав крем и пурички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Много красива и изискана торта. Моите гости помислиха, че е от сладкарница. Благодаря!
31.12.2020 00:53