Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта с шоколадов крем и пурички

Торта с шоколадов крем и пурички

Торта с шоколадов крем и пурички
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • за блата
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч. (+ 2 с.л. какао)
  • за крема
  • сметана - 400 мл сладкарска
  • сметана - 200 гквасена
  • течен шоколад - 150 г
  • шоколадови пурички - 12 бр. за украсата
  • шоколад - 50 г
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилена захар - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: Rазбиват се яйцата със захарта и с добавя пресятото брашно, смесено с какаото, сместа се изсипва в форма с диаметър 24 см и се пече на 180 градуса за 7-8 мн. Така се приготвят 3 блата.

За крема: Разбива се сладкарската сметана и се добавя квасената, разбива се отново, добавя се течният шоколад и се разбива до получаването на гладък крем.

За сиропа: Водата и захарта се слагат на котлона и се оставят да врат 3-4 мин., добавят се ванилената захар и се сваля.

Сглобяване на тортата: Охладеният блат се слага в подходящ поднос, сиропира се с топлия сироп, нанася се крем, пак блат, сироп, крем... редуват се и се завършва с крем, оставя се в хладилник да стегне и се украсява с пуричките и парченца шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: