Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чоудър от царевица

Чоудър от царевица

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Чоудър от царевица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мазнина - 25 г
  • брашно - 25 г
  • лук - 1 връзка, зелен, на ситно нарязан
  • картофи - 1 бр., на ситно
  • бульон - 300 мл, зеленчуков
  • прясно мляко - 300 мл
  • царевица - 1 бр. консерва
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чедър - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се загрее мазнината, се задушават лукът и картофът около 5 мин., след което се добавя брашното и се разбърква.

Премахва се от огъня и се добавя млякото и царевицата. Връща се отново на огъня и се оставя да къкри около 15 мин.

Поръсва се със солта и черния пипер. При сервиране се добавя сиренето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: