Начин на приготвяне
Сладкото се разтваря във водата, прибавят се двете лъжици захар и бакпулверът. Разбива се с телена бъркалка.
Слагаме две супени лъжици брашно от рожков. Бъркаме. Следват кокосовото масло и брашното.
Получава се доста гъсто тесто, което се разпределя в шест формички за мъфини, които предварително сме намазали с кокосово масло или сме сложили от хартийките, които не залепват.
Печем на умерена фурна 180 градуса до готовност около 20-25 мин.
Готовите мъфини поръсваме с малко пудра захар.
Тъй като са безглутенови, а и без яйца, няма слепващ агент, кексчетата са ронливи, но уверявам ви, невероятно вкусни, брашното от рожков има сладък вкус и затова само две лъжици захар са достатъчни, за да се получи наистина много вкусно кексче.
Веган мъфините с брашно от рожков са готови.