Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Овесена торта с ябълки

Овесена торта с ябълки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Овесена торта с ябълки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 9
25/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Различна и много вкусна торта с овесени ябълки Опитайте я"

Необходими Продукти

  • oвесени ядки - 12 с.л.
  • вода - 200 мл вряща
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • размразени череши - 100 г (без костилки)
  • орехи - 50 г
  • ябълки - 1 - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме овесените ядки с врящата вода и оставяме настрана за около 10 минути.

През това време си обелваме ябълките и ги нарязваме на кубчета.

Прехвърляме ги в купата, добавяме и канелата.

Всичко това разбъркваме добре, за да се покрият равномерно парченцата ябълка.

Нарязваме си ядките на ситно.

Поставяме ядките в купа, добавяме овесени ядки, ябълките, черешите и яйцето.

Накрая прибавяме солта и захарта.

Подготвяме си форма, застиламе дъното и стените й с хартия за печене.

Намазваме страните с масло и изсипваме сместа, каро я заглаждаме отгоре.

Поставяме в печката и печем на 180 градуса за 35 минути.

След като извадим от фурната, посипваме готовата торта с пудра захар.

Овесената торта с ябълки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: