Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Ферментирала овесена закуска с ябълка

Ферментирала овесена закуска с ябълка

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Ферментирала овесена закуска с ябълка
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Една закуска, която се готви от вечерта и зарежда с енергия и тонус за целия ден"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 3 - 4 с.л.
  • ленено семе - 1 с.л. натрошено
  • стафиди - 1 с.л.
  • ябълки - 1 бр. малка
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този вид закуска се приготвя от вечерта за сутринта.

В чаша или купичка се слагат овесените ядки, лененото семе и стафидите и се заливат с гореща вода. Прибавя се настърганата или нарязана на кубчета добре измита ябълка (необелена) и киселото мляко.

Хубаво е чашата да се остави на топло за през нощта за да може да протече ферментационния процес. На сутринта ще имате закуска със специфичния аромат на лека ферментация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: