Начин на приготвяне
В купа смесете брашното, какаото и захарта.
Добавете омекналото масло и го разтрийте с ръце, докато се получат трохи и поставете купата в хладилник.
В друга купа сложете изварата, яйцата, захарта, заквасената сметана, нишестето, ваниловата захар и пасирайте, за да няма бучки.
Трябва да получите хомогенна смес.
Извадете купата от хладилника, изсипете около 2/3 от трохите във форма с диаметър 18 см, покрита с хартия за печене.
Разпределете ги равномерно по дъното, притъпкайте с пръсти и оформете страни с височина около 2 см.
След това изсипете пълнежа от извара. Отгоре поръсете останалите трохи.
Печете сладкиша в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 50-60 минути.
Извадете торфения сладкиш от фурната и го оставете да изстине добре във формата, а след това го поставете за няколко часа в хладилника.
Да ви е сладко!